Telecí ragú s širokými nudlemi
Kategorie: | Masité Hovězí |
Počet porcí: | 4 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 1h 30min |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
Typ kuchyně: | česká |
kcal650
33%
tuky25
38%
cukry50
20%
proteiny41
51%
Budete potřebovat pro:
Telecí maso |
1 kg
|
nejlépe plec od kosti | |
Vývar |
1 litr
|
telecí nebo zeleninový | |
Kořenová zelenina |
|
1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru | |
Česnek - stroužky |
2 ks
|
Bílé víno |
100 ml
|
Cibule |
2 ks
|
Smetana ke šlehání |
250 ml
|
Žloutek |
2 ks
|
Máslo |
30 g
|
čerstvě nastrouhaný křen |
1 lžíce
|
uvařená vejce |
2 ks
|
Zelená petrželka |
|
Postup přípravy receptu:
Telecí ragú s širokými nudlemi
Do hrnce s vývarem vložíme oloupanou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli, stroužky česneku a postavíme na plotnu. Do horkého vývaru vložíme telecího maso, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a vaříme tak dlouho, dokud maso nebude měkké. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a do vývaru vlijeme smetanu prošlehanou se 2 žloutky. Zahříváme opatrně, aby se omáčka nesrazila. Do hotového ragú přidáme plátek másla na zjemnění a podle chuti můžeme přistrouhnout i křen. Servírujeme do hlubokých talířů, každou porci dekorujeme polovičkou vařeného vejce. Na vajíčko strouhneme trochu čerstvého křenu a posypeme zelenou petrželkou. Podáváme s porcí uvařených širokých nudlí, maštěných máslem.
Vytisknout recept |-
Pikantní hovězí s
autor: redakce -
Hovězí pečeně
autor: redakce -
Špagetový koláč
autor: redakce -
Špagety s krůtím masem
autor: redakce -
Sladkokyselé vepřové
autor: diastyl -
Kuře na kari
autor: redakce -
Zapečené vepřové
autor: diastyl -
Glazírovaná vepřová
autor: redakce -
Čínské nudle
autor: redakce -
Irish stew s Guinnessem
autor: admin -
Křupavé sardinky
autor: redakce -
Kuře s nádivkou na
autor: diastyl -
Kuře chop suey
autor: diastyl -
Jehněčí tažin s
autor: admin -
Selská nádivka
autor: diastyl