Švýcarské appenzelské jednohubky s vínem a medem
Kategorie: | Zákusky Jednohubky |
Počet porcí: | 4 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 45min |
Typ jídla: | Snack |
kcal510
25%
tuky37
65%
cukry20
8%
proteiny22
28%
Budete potřebovat pro:
appenzellský sýr |
300 g
|
hladká mouka |
80 g
|
Vejce |
1 ks
|
Bílé víno |
100 ml
|
lžička medu |
|
Sůl |
|
olej na smažení |
|
Postup přípravy receptu:
Švýcarské appenzelské jednohubky s vínem a medem
Do misky odvážíme mouku a společně s vínem, žloutkem a medem umícháme hladkou směs. Přisolíme a necháme půl hodiny odpočinout na teplém místě. Z bílku ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Sýr nakrájíme na kostky velikosti sousta. Sýrové kostky napíchneme na dřevěná párátka, protáhneme hladkou moukou, namočíme do těstíčka a v pánvi s horkým olejem krátce osmažíme dozlatova. Osušíme kuchyňským ubrouskem a přikusujeme k vínku.
Vytisknout recept |-
Karamelizovaná jablka s
autor: redakce -
Pivní štrůdl s houbami
autor: admin -
Podzimní koláčky –
autor: redakce -
Litý perník
autor: redakce -
Švýcarské smažené
autor: diastyl -
Smažené lupínky z
autor: redakce -
Zvěřinová paštika
autor: redakce -
Mrkvový velikonoční
autor: diastyl -
Zelená olivová
autor: redakce -
Sýrové suflé
autor: j.rojikova -
Chřest na toustu s
autor: redakce -
Lívanečky se sýrem
autor: redakce -
Řecká lilková směs
autor: redakce -
Pivní štrůdl s jablky
autor: admin -
Pikantní hummus
autor: redakce