Sváteční bramborové kroketky
Kategorie: | Přílohy Brambory |
Počet porcí: | 2 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 45min |
Typ jídla: | Oběd Večeře Snack |
Typ kuchyně: | česká |
kcal750
37%
tuky46
75%
cukry44
22%
proteiny16
20%
Budete potřebovat pro:
Brambory |
5 ks
|
Máslo |
50 g
|
žloutky |
2 ks
|
Muškátový oříšek |
|
sůl, pepř |
|
slunečnicový olej na smažení |
|
hladká mouka |
100 g
|
Vejce |
2 ks
|
mandle strouhané |
100 g
|
mandle sekané |
100 g
|
Postup přípravy receptu:
Sváteční bramborové kroketky
Uvařené ještě horké brambory oloupeme, rozmačkáme je s máslem a našleháme se žloutky, špetkou muškátového oříšku, solí a čerstvě umletým pepřem. Směs necháme vychladnout. Mouku na obalování vsypeme do misky a přidáme pepř se solí. V druhé misce rozšleháme vejce, ve třetí misce smícháme mandle. Z bramborové směsi vykrajujeme lžící kousky, které v dlani vymodelujeme do tvaru válečku. Obalíme je v mouce, ve vajíčku a oválíme v mandlích. Smažíme v horkém oleji dozlatova. Krokety servírujte z pánve rovnou na stůl, protože každá snaha uchovat je v nádobě přikryté poklicí jim sebere všechnu křupavost. Krokety můžeme připravovat i s náplní, např. kousky oliv, zelených bylinek, šunkových kostiček nebo pikantní sýr udělají krásně barevnou strukturu a pozvednou bramborovou chuť trochu výš do gurmánského nebe.
Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Plněné brambory
autor: diastyl -
Fenykl s mandlovou
autor: redakce -
Brambory s kmínem a
autor: diastyl -
Pečený lilek
autor: j.rojikova -
Mléčná rýže
autor: Scimon -
Smažené lupínky z
autor: redakce -
Kari s kuřecími
autor: diastyl -
Halušky s tofu
autor: diastyl -
Hovězí s rýží
autor: diastyl -
Topinamburové placky s
autor: redakce -
Lepenice
autor: redakce -
Pečené brambory s
autor: diastyl -
Pyré ze zeleného
autor: redakce -
Špenátová rýže
autor: redakce -
Brambory v hořčičné
autor: redakce