Smetanový chřest s houbami
Kategorie: | Bezmasé Směsi Saláty Zeleninové |
Počet porcí: | 6 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 30min |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
Typ diety: | bezlepková |
kcal146
7%
tuky6
9%
cukry14
6%
proteiny6
8%
Budete potřebovat pro:
chřest |
1 kg
|
olivový olej |
2 lžíce
|
Cibule |
1 ks
|
větší | |
Česnek - stroužky |
6 ks
|
sůl, pepř |
|
kuřecí nebo zeleninový vývar |
|
půl hrnku | |
suché bílé víno |
|
čtvrt hrnku | |
nízkotučný krémový sýr (Pribina, Philadelphia) |
3 lžíce
|
čerstvé žampiony |
300 g
|
Parmezán |
2 lžíce
|
strouhaný | |
Postup přípravy receptu:
Smetanový chřest s houbami
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vedle si připravíme velkou mísu studené vody (klidně i s ledem). Z chřestů odřízneme dřevnaté konce a nakrájíme je na cca pěticentimetrové kousky. Vhodíme do vody a vaříme 4 - 6 minut, dokud nebudou krásně křupavé. Vylovíme chřest a hned vložíme do ledové vody, kde ho necháme vychladnout. Poté osušíme papírovými utěrkami.Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli, česnek, sůl a pepř. Restujeme doměkka. Přidáme vývar, víno a krémový sýr a počkáme, dokud se směs nezačne vařit. Poté vložíme do pánve žampiony nakrájené na plátky a vaříme 3 - 4 minuty, dokud houby nezměknou. Pak přidáme parmezán a nasekané tymiánové lístky. Nakonec přidáme uvařený chřest, vše promícháme a necháme prohřát.
Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Cibulový kastrůlek
autor: redakce -
Mrkvový salát s celerem
autor: redakce -
Arabská kuchyně Hummus
autor: diastyl -
Kuřecí salát s
autor: redakce -
Salát s mandlemi a
autor: redakce -
Salát s vepřovým
autor: redakce -
Bramborové závitky se
autor: diastyl -
Pestrý bylinkový salát
autor: admin -
Cukety pečené s kozím
autor: redakce -
Brokolice se sýrovou
autor: redakce -
Cuketa v pánvi wok
autor: diastyl -
Sicilská caponata
autor: redakce -
Fenykl po řecku
autor: redakce -
Roketový salát s
autor: j.rojikova -
Tři vejce do skla
autor: redakce