Sardinky na grilu
Kategorie: | Masité Rybí Speciality Na gril |
Počet porcí: | 4 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 45min |
Typ jídla: | Večeře |
Typ kuchyně: | chorvatská |
kcal470
37%
tuky43
65%
cukry15
6%
proteiny49
61%
Budete potřebovat pro:
čerstvé sardinky |
1 kg
|
olivový olej |
10 lžíce
|
Rozmarýn |
|
Pepř |
|
Mořská sůl |
|
Postup přípravy receptu:
Sardinky na grilu
Sardinky omyjeme, prořízneme břišní dutinu, vyjmeme vnitřnosti a vytrhneme páteř. Připravené ryby před přípravou dobře osušíme a klademe je na rozpálený gril. Grilovací plech musíme dobře potřít olejem, položit jednu sardinku vedle druhé, osolit, opepřit, pokapat olejem, posypat nasekaným rozmarýnem. Sardinky pečeme dozlatova z jedné strany, otočíme a pečeme i z druhé strany. Hotové sardinky pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s bílým chlebem a bílým vínem.
Vytisknout recept |-
Grilované krevety
autor: diastyl -
Vlámské karbonaden
autor: redakce -
Kachna na pomerančích
autor: j.rojikova -
Jehněčí tažin s
autor: admin -
Kuřecí závitky s
autor: j.rojikova -
Krůtí segedínský
autor: redakce -
Maso dvou vůní a chutí
autor: diastyl -
Kuře se zelím
autor: redakce -
Krevety s chilli a
autor: diastyl -
Brodet
autor: redakce -
Thajské smažené nudle
autor: diastyl -
Lososové kuličky s tofu
autor: diastyl -
Vepřové medailonky se
autor: redakce -
Masový točenec s
autor: diastyl -
Losos v páře
autor: redakce