Pohankové palačinky Galetky
Kategorie: | Zákusky |
Počet porcí: | 2 (1 porce: 14 Kč) |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 30min |
Typ jídla: | Snídaně Oběd Večeře |
Typ kuchyně: | francouzská |
Příležitost: | narozeniny |
Budete potřebovat pro:
Vejce |
1 ks
|
Sůl |
|
špetka hrubozrnné mořské | |
Máslo |
|
pouze na opékání | |
Mouka |
250 g
|
pohanková | |
Voda |
500 ml
|
Sádlo |
2 lžíce
|
rozpuštěné | |
Postup přípravy receptu:
Pohankové palačinky Galetky
Pohankovou mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a vejce a společně s vodou prošleháme a zapracujeme lité těsto. Vodu přidáváme po malých částech, aby se spojila s pohankovou moukou. Zadělané těsto necháme odstát, nejlépe do druhého dne. Poté znovu promícháme a přidáme rozpuštěné sádlo. Pánev zahřejeme, vytřeme máslem a vlijeme naběračku těsta. Těsto rozlijeme tak, aby galetky byly co nejtenčí a opékáme je z obou stran. Podle starého bretaňského zvyku se pánev potírá směsí sádla a žloutku. Placka se snadění obrací a chuť pohanky se lépe zvýrazní.Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Palačinky s chřestem
autor: redakce -
Cizrnové pyré - hummus
autor: redakce -
Vaječný krém
autor: j.rojikova -
Plněné žampiony a
autor: redakce -
Švýcarské appenzelské
autor: redakce -
Mrkvový velikonoční
autor: diastyl -
Pikantní koláčky
autor: j.rojikova -
Sýrové suflé
autor: j.rojikova -
Pivní štrůdl s houbami
autor: admin -
Pivní štrůdl s jablky
autor: admin -
Lívanečky se sýrem
autor: redakce -
Fenykl s mandlovou
autor: redakce -
Koláč s ricottou
autor: j.rojikova -
Dietní tiramisu
autor: j.rojikova -
Bramborový koláč se
autor: redakce