Pljeskavica
Kategorie: | Masité Hovězí Vepřové |
Počet porcí: | 4 |
Náročnost: | nízká |
Doba přípravy: | 1h |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
Typ kuchyně: | chorvatská |
kcal540
27%
tuky37
56%
cukry8
3%
proteiny46
57%
Budete potřebovat pro:
mleté vepřové maso |
500 g
|
mleté skopové nebo hovězí maso |
500 g
|
kousek pálivé papričky, feferonky |
|
sůl, pepř |
|
Cibule |
2 ks
|
Postup přípravy receptu:
Pljeskavica
Mleté maso smícháme s jemně nasekanou cibulí, osolíme, opepříme a společně s nasekanou feferonkou důkladně rukama propracujeme na kuchyňském stole. Z masa musíme dostat všechen vzduch a pak se pěkně spojí. V chladu necháme několik hodin odležet. Ze směsi tvarujeme v dlani tenké placky velikosti dlaně a pečeme na rozpáleném grilu, případně na grilovací pánvičce. Podáváme horké.
Vytisknout recept |-
Kuřecí s pórkem a
autor: redakce -
Pikantní játra
autor: diastyl -
Telecí paprika
autor: redakce -
Jehněčí hřbet na
autor: redakce -
Párky v pivním
autor: redakce -
Salát z uzeného lososa
autor: diastyl -
Knedlíčky dim sum
autor: diastyl -
Bramborový paprikáš
autor: redakce -
Krůtí rolka se
autor: redakce -
Hovězí Carbonnade
autor: j.rojikova -
Hovězí maso s českým
autor: redakce -
Smažená rýže (Nasi
autor: diastyl -
Zapečené filé se
autor: diastyl -
Galatina z kuřete, jako
autor: diastyl -
Venkovské kuřecí soté
autor: j.rojikova