Ovesné sušenky
Kategorie: | Pečivo Pečivo |
Náročnost: | standardní |
Budete potřebovat pro:
50 g celozrnné mouky |
|
1/2 lžičky jedlé sody |
|
100 g ovesných vloček |
|
nastrouhaná kůra a šťáva z jednoho pomeranče |
|
50 g sultánek |
|
4 lžíce oleje |
|
3 lžíce neslazené jablečné šťávy |
|
Postup přípravy receptu:
Ovesné sušenky
Troubu nastavíme na 180 °C a plech na pečení vymažeme tukem. Smícháme mouku, jedlou sodu, ovesné vločky, pomerančovou kůru a sultánky. Vmícháme olej, pomerančovou šťávu a tolik jablečné šťávy, až vznikne tuhé těsto. Vyklopíme je na pomoučnění vál, zlehka je vypracujeme, rozdělíme na poloviny a každou z nich dále na šest porcí. Každou z nich upravíme na kruhovou placku o průměru 6 - 7 cm. Vytvarované sušenky urovnáme na plech a pečeme je 15 - 20 minut, až zezlátnou. Přendáme na drátěnou mřížku, aby vychladly.1 kus obsahuje přibližně:
135 kcal = 563 KJ
1,9 g bílkovin, 8,9 g tuků, 12,6 g sacharidů, 0,9 g vlákniny
Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Pikantní koláčky
autor: j.rojikova -
Pizza Napoletana
autor: j.rojikova -
Lotrinský koláč
autor: j.rojikova -
Špaldové buchty s
autor: diastyl -
Slaný koláč
autor: j.rojikova -
Bezlepkové houstičky
autor: diastyl -
Chipsy
autor: diastyl -
Anýzový chlebíček
autor: diastyl -
Jahodové řezy
autor: diastyl -
Vánočka
autor: diastyl -
Zázvorový perníček
autor: diastyl -
Trvanlivé chipsy
autor: diastyl -
Rajčatový koláč
autor: j.rojikova -
Bramborový koláč se
autor: redakce -
Pohankový perník
autor: diastyl