Kuře TERIYAKI
Kategorie: | Masité Drůběží |
Náročnost: | standardní |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
kcal190
80%
tuky4
6%
cukry5
2%
proteiny32
40%
Budete potřebovat pro:
kuřecí stehenní řízky |
4 ks
|
světlé sojové omáčky |
5 lžíce
|
rýžového vína |
2 lžíce
|
saké |
2 lžíce
|
cukru |
1 lžíce
|
oleje |
1 lžíce
|
Postup přípravy receptu:
Kuře TERIYAKI
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí řízky z obou stran na něm osmahneme (asi 4 minuty z každé strany). Mezitím smícháme sojovou omáčku, rýžové víno, saké a cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Dáme vařit na druhou pánev nebo v kastrolu, vaříme asi 1 minutu, až omáčka zhoustne. Pak do omáčky vložíme kuřecí řízky a necháme je nasáknout omáčkou (případně několikrát obrátíme), aby bylo maso pokryté ze všech stran. Řízky vyndáme a nakrájíme na tenké proužky. Podáváme s rýží.Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Olla Podrida
autor: admin -
Zálivka s jogurtem a
autor: redakce -
Nádivka
autor: diastyl -
Burgundské hovězí
autor: admin -
Krůtí segedínský
autor: redakce -
Pekáček se slanečkem a
autor: redakce -
Křupavé sardinky
autor: redakce -
Jehněčí kýta na
autor: redakce -
Růžové těstoviny
autor: redakce -
Boloňské špagety
autor: j.rojikova -
Sardinky na grilu
autor: redakce -
Dozlatova upečená husa
autor: Scimon -
Sardinková pomazánka s
autor: redakce -
Osso Buco po Milánsku
autor: admin -
Alsaské zelí
autor: redakce