Kuře s nádivkou na rozmarýnu
Kategorie: | Masité Drůběží |
Počet porcí: | 4 |
Náročnost: | standardní |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
kcal923
46%
tuky61
92%
cukry5
2%
proteiny76
95%
Budete potřebovat pro:
Kuře |
1 ks
|
rozmarýnu |
50 g
|
česneku |
50 g
|
bílého vína |
125 ml
|
anglické slaniny |
200 g
|
kuřecích jater |
150 g
|
olivového oleje |
20 g
|
sůl a pepř |
|
Postup přípravy receptu:
Kuře s nádivkou na rozmarýnu
Třetinu rozmarýnu dáme s neoloupaných česnekem do 125 ml vody a krátce povaříme. Přecedíme a promícháme s vínem. Kuře omyjeme, osušíme a z venku i zevnitř osolíme a opepříme. Naplníme nádivkou, kterou jsme si připravili na pánvi z osmahnuté slaniny, jater a rozmarýnu. Naplněné kuře zašijeme pečlivě nití, dáme do pekáčku a pečeme doměkka, při pečené přeléváme vinnou omáčkou. Dozlatova upečené kuře podáváme s bramborem.Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Kuřecí s rozmarýnem a
autor: redakce -
Nákyp z batátů s
autor: redakce -
Venkovské kuřecí soté
autor: j.rojikova -
Golubce – masové
autor: redakce -
Kuřecí prsa na víně
autor: diastyl -
Kuřecí minutkový
autor: diastyl -
Jehněčí maso na
autor: redakce -
Grilované špízy s
autor: redakce -
Švýcarské Cordon bleu
autor: redakce -
Nedělní oukrop
autor: Scimon -
Filé pečené na
autor: diastyl -
Pangasius v listovém
autor: redakce -
Kohout na víně Cog au
autor: j.rojikova -
Kuřecí prsíčka se
autor: redakce -
Bigos
autor: admin