Kapr na víně a topince
Kategorie: | Masité Rybí |
Náročnost: | standardní |
Typ jídla: | Večeře |
kcal720
36%
tuky39
59%
cukry52
21%
proteiny35
44%
Budete potřebovat pro:
porcovaného kapra |
600 g
|
Sůl |
|
drcený kmín |
|
hrst hladké mouky |
|
sádlo nebo olej na pečení |
|
červeného vína |
150 ml
|
slaniny |
80 g
|
Cibule |
1 ks
|
šalvěj a rozmarýn |
|
trochu medu nebo cukru |
|
krajíce chleba |
4 ks
|
Česnek |
|
Postup přípravy receptu:
Kapr na víně a topince
Porce kapra důkladně osolte a okmínujte, obalte v hladké mouce a pečte na rozpáleným oleji nebo sádle. Pečenou rybu vyjmětě a nechte v teple. Do výpeku dejte rozpustit slaninu nakrájenou a nudličky, přidejte cibuli a jakmile se osmahne, zalijte vše vínem. Nechte zrpudka odvařit, až šťáva zhoustne, pak přidejte bylinky, med a šťávu ztáhněte z ohně. Nasucho nebo na omastku připravte chlebové topinky. Ty potřete stroužky česneku a rozkrájejte na talíř. Na opečený chléb položte porce pečené ryby a vše přelijte šťávou z vína.Můžete nechat ještě chvilku v teplé troubě a nebo, hned jak se šťáva vsákne do chleba, podávejte.
Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Krůtí placičky s
autor: redakce -
Dušená zelenina s
autor: redakce -
Holandský hutspot s
autor: admin -
Jehněčí tažin s
autor: admin -
Kuře na bylinkách
autor: diastyl -
Jehněčí Kari
autor: admin -
Kuře na kari se salátem
autor: redakce -
Thajské nudlové
autor: redakce -
Kuře s houbami a sýrem
autor: diastyl -
Obalované kapří filety
autor: Neo -
Zelené tagliatelle s
autor: j.rojikova -
Vánoční rybí polévka
autor: admin -
Glazírovaná vepřová
autor: redakce -
Venkovské kuřecí soté
autor: j.rojikova -
Hovězí oháňka z
autor: admin