Jemná chřestová polévka
Kategorie: | Ostatní Polévky |
Počet porcí: | 4 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 30min |
Typ jídla: | Oběd |
kcal210
11%
tuky1515
22%
cukry15
6%
proteiny6
8%
Budete potřebovat pro:
mladý chřest |
500 g
|
Máslo |
50 g
|
šalotky nebo mladé cibulky |
5 ks
|
mouka nebo Maizena na zahuštění |
15 g
|
zeleninový vývar |
500 ml
|
Citronová šťáva |
1 lžíce
|
Mléko |
250 ml
|
Smetana |
125 ml
|
sůl, pepř |
|
Postup přípravy receptu:
Jemná chřestová polévka
Chřest očistíme, seřízneme konce, špičky odkrájíme v délce cca 4 cm a zbytek nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci na polévku rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou šalotku a osmahneme. Cibulka musí zůstat pěkně skleněná, proto ji nesmažíme dlouho. Nyní k cibulce přidáme všechna kolečka chřestu, ale špičky si necháme stranou. Krátce orestujeme a přidáme malé množství mouky, kterou ještě minutku pražíme společně s cibulí a chřestem. Nyní přilijeme vývar, citronovou šťávu, osolíme a lehce opepříme. Polévku uvedeme do varu, přiklopíme poklicí a na mírném plameni vaříme cca 20 minut. Tato doba stačí k tomu, aby byl chřest krásně měkký. Polévku necháme prochladnout a poté ji rozmixujeme na hladký chřestový krém. Do polévky přidáme mléko se smetanou a před podáváním ji prohřejeme. Zbylé chřestové hlavičky osmahneme na másle v teflonové pánvi a polévku jimi na talířích zdobíme. Vytisknout recept |Podobné recepty
-
Chawan mushi
autor: diastyl -
Topinamburové placky s
autor: redakce -
Kuřecí polévka se
autor: diastyl -
Hrášková polévka
autor: diastyl -
Gulášová polévka
autor: diastyl -
Toskánská polévka
autor: j.rojikova -
Sýrové roládky
autor: j.rojikova -
Pórková polévka
autor: diastyl -
Mozzarela e pomodori
autor: admin -
Tvarohová pomazánka
autor: diastyl -
Boršč
autor: admin -
Mangové chutney
autor: j.rojikova -
Fazolové pyré
autor: redakce -
Marináda z bylinek a
autor: diastyl -
Slovutné gaspacho
autor: diastyl