Jehněčí s meruňkami (z Indie)
Kategorie: | Masité Jehněčí |
Počet porcí: | 5 |
Náročnost: | standardní |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
kcal630
32%
tuky54
82%
cukry30
12%
proteiny25
31%
Budete potřebovat pro:
sušených meruněk |
100 g
|
1/4 šálku rostlinného oleje |
|
cibule nasekané najemno |
2 ks
|
kousek čerstvého zázvoru(asi 1 cm široký) |
|
stroužky česneku (rozdrcené) |
2 ks
|
větší kousek celé skořice |
1 ks
|
semínek zeleného kardamonu |
6 ks
|
1 a 1/2 lžičky koření chilli |
|
1/2 lžíce mletého kmínu |
|
rajčata nakrájená na malé kostičky |
2 ks
|
jehněčího masa (kotletky nebo kýta) |
700 g
|
3/4 lžičky koření garam masala |
|
1/4 lžičky mletého pepře |
|
Sůl |
|
vinný ocet |
|
cukru |
1 lžička
|
Postup přípravy receptu:
Jehněčí s meruňkami (z Indie)
Meruňky namočíme asi na 3 hodiny do šálku s vody se lžičkou octa. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme asi 12 minut, dokud nemá zlatavou barvu. Přidáme česnek a zázvor, po 3 minutách skořici a kardamon. Za další zhruba minutu přisypeme chilli a mletý kmín a dobře promícháme.Přidáme rajčata a vaříme po dobu asi 5 minut. Poté vložíme do pánve maso, přidáme garam masala, sůl, pepř, šálek vody a promícháme. Pomalu vaříme, dokud maso úplně nezměkne. Pokud se veškerá tekutina vypaří, přidáme 1/2 šálku vody. Když je maso hotové, přidáme ocet, cukr a meruňky a za stálého míchání vaříme dalších 10 minut.
Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Staropražský hovězí
autor: redakce -
Kachna na pomerančích
autor: j.rojikova -
Kuřecí prsíčka se
autor: redakce -
Vepřové po čínsku
autor: diastyl -
Hovězí maso s českým
autor: redakce -
Zálivka s jogurtem a
autor: redakce -
Thajské nudlové
autor: redakce -
Zapečené filé se
autor: diastyl -
Kuře na kari
autor: redakce -
Vepřové maso po
autor: diastyl -
Hovězí po burgundsku
autor: j.rojikova -
Pečený losos s
autor: redakce -
Pstruh plněný mátou a
autor: redakce -
Jehněčí Kari
autor: admin -
Kuskus s masovými
autor: redakce