Jarní kopřivový špenát
Kategorie: | Saláty Zeleninové |
Náročnost: | standardní |
Typ jídla: | Večeře |
kcal130
7%
tuky9
14%
cukry7
3%
proteiny7
9%
Budete potřebovat pro:
mladé lístky kopřiv |
|
Cibule |
|
Máslo |
|
podle chuti česnek |
|
Sůl |
|
Pepř |
|
čerstvé vejce |
|
Postup přípravy receptu:
Jarní kopřivový špenát
Natrháme mladé listy kopřiv a spaříme horkou vodou. Necháme dobře odkapat a nožem je nasekáme na menší kousky. Cibulku osmažíme na másle, přidáme pár stroužků česneku utřeného se solí s podusíme. Přidáme vejce, rozmícháme s podušeným špenátem, osolíme, opepříme a máme výtečnou porci jarního špenátu bez špenátu. Kopřiva je od kořínku až ke květům léčivá, proto se důvěrou svěřte její ozdravné péči. Na jaře jsou kopřivy v plné síle.1 porce obsahuje přibližně:
130 kcal, 540 KJ
7 g bílkovin, 9 g tuků, 7 g sacharidů, 118 mg cholesterolu
Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Salát s mandlemi a
autor: redakce -
Salát ze syrového
autor: redakce -
Mrkvový salát s křenem
autor: diastyl -
Sicilská caponata
autor: redakce -
Celerový salát s mrkví
autor: diastyl -
Zeleninová pánev s
autor: redakce -
Provensálská plněná
autor: j.rojikova -
Kuskus s kozím sýrem
autor: redakce -
Pečené cukety s
autor: redakce -
Nudlový salát s kachnou
autor: diastyl -
Cizrna s rajčaty
autor: j.rojikova -
Italská zelenina
autor: j.rojikova -
Osvěžující salát
-
Artyčoky po
autor: redakce -
Vařené artyčoky s
autor: redakce