Cizrnová placka Farinata
Kategorie: | Speciality Bezmasé Přílohy Luštěniny |
Počet porcí: | 2 (1 porce: 15 Kč) |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 2h |
kcal210
9%
tuky12
17%
cukry17
7%
proteiny7
9%
Budete potřebovat pro:
Mouka |
|
cizrnová | |
Sůl |
|
jemná, mletá, mořská | |
Pepř |
|
dle chuti | |
Olej |
7 ks
|
7 lžic extra panenského oleje | |
Postup přípravy receptu:
Cizrnová placka Farinata
Ve větším kastrolu svaříme 1 a 3/4 litru osolené vody. Když voda vře, vsypeme cizrnovou mouku a dobře rozmícháme. Udržujeme nízkou teplotu a zvolna vaříme hodinu, za častého promíchávání, aby se mouka nechytala ke dnu hrnce a nepřepalovala se. Uvařená cizrnová směs je hustá, ale tvárná. Přendáme ji do kulaté, olejem vymazané koláčové formy a v horké troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi půl hodiny, dokud povrch nezezlátne. Podáváme horkou a bohatě sypanou čerstvým pepřem.Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Provensálský lilkový
autor: redakce -
Studená okurková
autor: redakce -
Plněné papriky s
autor: redakce -
Zapečená brokolice s
autor: redakce -
Pyré ze zeleného
autor: redakce -
Lečo s houbami
autor: diastyl -
Zeleniné lasagne
autor: j.rojikova -
Cukety pečené s kozím
autor: redakce -
Chilli con Tofu
autor: diastyl -
Palačinky z celozrnné
autor: diastyl -
Plněná pizza Calzone
autor: j.rojikova -
Špenátová omeleta s
autor: Scimon -
Rýže s jogurtem
autor: diastyl -
TABBOULEH salát
autor: diastyl -
Taboulah
autor: Scimon