Cannelloni se špenátem a ricottou
Kategorie: | Bezmasé Těstoviny Plněné |
Počet porcí: | 4 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 1h |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
Budete potřebovat pro:
cannelloni |
12 ks
|
široké trubky | |
Šunka |
140 g
|
listový špenát |
140 g
|
ricotta |
120 g
|
Vejce |
1 ks
|
ovčí sýr pecorino |
50 g
|
Muškátový oříšek |
1 špetka
|
sůl, pepř |
|
Mléko |
600 ml
|
Máslo |
25 g
|
Ementál |
85 g
|
Mouka |
2 lžíce
|
Postup přípravy receptu:
Cannelloni se špenátem a ricottou
Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě cannelloni, až jsou skoro měkké (asi 7 minut). Slijeme, propláchneme studenou vodou a odložíme na utěrku. Do mixéru dáme pokrájenou šunku, špenát a ricottu a umixujeme. Přidáme vejce, nastrouhaný ovčí sýr a umixujeme do hladka. Pak dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a hotovou směs přendáme do plnícího sáčku se širší trubičkou. Zapékací misku vymažeme máslem. Jednotlivé trubky postavíme, opatrně naplníme hmotou a poskládáme do zapékací misky. Potom si připravíme omáčku na zalití:Mléko přivedeme téměř k varu. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání asi minutu smažíme jíšku. Postupně přilijeme horké mléko a za stálého míchání vaříme asi 10 minut, až omáčka zhoustne. Odstavíme, rozmícháme v omáčce nastrouhaný ementál, osolíme a opepříme. Sýrovou omáčkou zalijmeme naplněné cannelloni, misku zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby 180°C zapéct na asi 25 minut.
Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Pikantní květák
autor: diastyl -
Česká omeleta s houbami
autor: diastyl -
Salát z tofu
autor: Scimon -
Zeleninové bábovičky
autor: j.rojikova -
Cuketa v pánvi wok
autor: diastyl -
Černý kořen vařený s
autor: redakce -
Marinovaná cuketa
autor: j.rojikova -
Mušličky se šunkou a
autor: diastyl -
Brokolicové brambory
autor: redakce -
Pikantní zeleninová
autor: redakce -
Špagety podle Sophie
autor: redakce -
Tradiční kuba
autor: diastyl -
Cizrna s rajčaty
autor: j.rojikova -
Salát s mandlemi a
autor: redakce -
Pečený lilek s
autor: redakce