Brambory v hořčičné krustě
Kategorie: | Bezmasé Směsi Přílohy Brambory |
Počet porcí: | 6 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 45min |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
Typ diety: | bezlepková |
kcal310
16%
tuky8
12%
cukry39
16%
proteiny6
8%
Budete potřebovat pro:
bamrbory |
1200 g
|
olivový olej |
3 lžíce
|
čerstvě mletý černý pepř |
2 lžička
|
sušená hořčice |
2 lžička
|
Sůl |
|
kurkuma |
2 špetka
|
hořčičná semínka |
1 lžíce
|
lehce rozdrcená | |
koriandr - semínka |
1 lžíce
|
lehce rozdrcená | |
plocholistá petrželka |
1 hrst
|
Postup přípravy receptu:
Brambory v hořčičné krustě
Troubu rozpálíme na 230 stupňů, pekáč potřeme olejem. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca třícentimetrové kostky. Můžeme použít místo poloviny klasických brambor brambory sladké, pak bude jídlo chutnat zase o trochu jinak.Ve velké míse smícháme brambory s olejem, pepřem, sušenou hořčicí, solí a kurkumou. Potřebujeme, aby byly kousky brambor směsí pokryté. Pak je vložíme do pekáče a nezakryté pečeme 30 minut, v půlce pečení je promícháme. Pak přidáme drcená hořčičná a koriandrová semínka a ještě deset minut dopečeme. Před podáváním promícháme s nasekanými listy plocholisté petrželky.
Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Rajčatový koláč
autor: j.rojikova -
Bramborové placky
autor: Hihi -
Francouzské brambory
autor: j.rojikova -
Vločkové placky se
autor: diastyl -
Odlehčený bramborový
autor: redakce -
Zeleninová pánev s
autor: redakce -
Cukety pečené s kozím
autor: redakce -
Pečená vejce se
autor: redakce -
Špenátová omeleta s
autor: Scimon -
Špagety s brokolicí
autor: diastyl -
Hovězí s rýží
autor: diastyl -
Zeleninové lasagne
autor: redakce -
Tradiční kuba
autor: diastyl -
Kapustové karbanátky s
autor: redakce -
Krumlovská omeleta
autor: diastyl