Bouillabaisse Marseillská rybí polévka
Kategorie: | Masité Rybí Ostatní Polévky |
Počet porcí: | 5 |
Náročnost: | standardní |
Doba přípravy: | 45min |
Typ jídla: | Oběd Večeře |
Typ kuchyně: | francouzská |
kcal210
11%
tuky6
9%
cukry13
5%
proteiny24
30%
Budete potřebovat pro:
mořské ryby |
500 g
|
různé druhy namíchat | |
plody moře |
200 g
|
Citronová šťáva |
2 lžíce
|
rybí vývar |
1 litr
|
sůl, pepř |
|
Cibule |
1 ks
|
Mrkev |
1 ks
|
Pórek |
1 ks
|
řapík celeru |
1 ks
|
Rajčata |
2 ks
|
brambora |
1 ks
|
Stroužek česneku |
2 ks
|
Olej |
3 lžíce
|
Bobkový list |
1 ks
|
Tymián |
1 snítka
|
petržel |
1 snítka
|
Šafrán |
1 špetka
|
Postup přípravy receptu:
Bouillabaisse Marseillská rybí polévka
Očišťěné ryby pokapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet. Zeleninu omyjeme a nakrájeno na kolečka nabo kostičky. Rajčata nakrájíme na osminky, česnek prolisujeme. Ve velkém hrnci rozpálíme olej, dáme na něj pokrájenou cibuli, mrkev, porek, celer, česnek a krátce osmahneme. Přidáme brambory, bobkový list, tymián, petržel a zalijeme vývarem (můžeme použít hotový, nebo si ho před připravíme z odřezků ryb). Ryby vhodíme do vývaru a na mírnem plameni vaříme v odkrytém hrnci asi 15-20 minut. Pak přidáme rajčata, šafrán, osolíme a opepříme. Vaříme dalších 10 minut, pak přidáme do polévky plody moře. Krátce povaříme a můžeme servírovat. Na talíře se nejdřív sevírují ryby, každý si vyndá kosti, rozdělí ryby na kousky a teprve pak se zalijí polévkou.Vytisknout recept |
Podobné recepty
-
Slané palačinky
autor: j.rojikova -
Mangové chutney
autor: j.rojikova -
Letní omeleta s
autor: admin -
Hustá porková polévka
autor: j.rojikova -
Jehněčí kotletky s
autor: diastyl -
Černý houbový guláš
autor: admin -
Krémová tomatová
autor: redakce -
Dušená zelenina s
autor: redakce -
Bílková majonéza
autor: j.rojikova -
Salátová zálivka
autor: redakce -
Lučinová pomazánka s
autor: redakce -
Hovězí a vepřové na
autor: admin -
Tvarohová pomazánka s
autor: redakce -
Nudlový salát s kachnou
autor: diastyl -
Zapečené filé se
autor: diastyl